Святкування річниці з дня народження П.Куліша розпочалося на його батьківщині в смт Вороніж

 

4 серпня на Шосткинщині  відбулися святкові заходи з нагоди 197-річниці з дня народження нашого видатного земляка, письменника Пантелеймона Олександровича Куліша.  Святкування розпочалося на батьківщині письменника – в селищі Вороніж. На місці встановлення пам’ятного знака Трьохсвятительської церкви в селищі Вороніж, де 8 серпня 1819 року проходило хрещення Пантелеймона Куліша, зібралися мешканці селища та гості свята. В урочистостях взяв участь голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк. У своєму виступі він зазначив:

«Завдяки Пантелеймону Кулішу ми можемо себе ідентифікувати як український народ. Не всім подобається і в середині країни, а особливо за межами…, що є такий народ. Що є український народ зі своєю історією, зі своєю культурою. Тому, незважаючи на всі труднощі, які сьогодні є у нашому житті, ми повинні пам’ятати, що ми єдиний народ. Ми повинні шукати в собі сили утверджуватися на цьому світі, боротися за своє місце під сонцем, відстоювати свою правду».

         Театралізовану виставу, присвячену дитячим рокам П.Куліша, представили на розсуд глядачів аматори районного Будинку культури та члени громадської організації «Жіночий клуб «Відрада».