Незважаючи ні на що, сесія районної ради відбулася. Готуємося до чергової сесії...

  Сьогодні в адмінбудівлі районної ради відбулося  пленарне засідання тридцять сьомої сесії районної ради.  Під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка депутати розглянули питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

  На початку пленарного засідання  жвавого обговорення серед депутатів набула ситуація, яка склалася на даний час. Депутатів обурло, що т.в.о. голови райдержадміністрації Ігор Волинець ігнорує думку депутатів  під час підготовки проєктів рішень, що вносяться на попередній розгляд депутатських комісій та пленарного засідання сесії.

  Справа в тому, що у лютому місяці під час проведення пленарного засідання, депутатами районної ради висловлена пропозиція щодо створення комісії  з метою вивчення питання доцільності проведення ремонтів у приміщеннях закладів соціальної сфери, розташованих на території Клишківської та Миронівської сільських рад. Згідно розпорядження голови районної ради така комісія була створена та було здійснено виїзд на об’єкти. За результатами виїзду комісії та на підставі протоколу засідання комісії були направлені пропозиції до райдержадміністрації для внесення відповідних змін до районного бюджету та інших цільових програм.  Але в наданих райдержадміністрацією проєктах рішень, дані пропозиції так і не були враховані.

  На час проведення пленарного засідання матеріали з даних питань від райдержадміністрації не надійшли, тому і не були внесені до порядку денного.

  На сесії районної ради було заслухано звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2020 року, інформацію про хід виконання Районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки,  хід виконання Програми поводження з відходами в Шосткинському районі  на 2019-2021 роки, розглянуто ряд комунальних питань. З даних питань були прийняті відповідні рішення.

  У зв’язку з відсутністю контингенту дітей дошкільного віку на території Чапліївської та Тиманівської сільських рад, за пропозицією райдержадміністрації на сесії  районної ради було розглянуто питання щодо реорганізації Чапліївського навчально – виховного комплексу загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – докільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області у Чапліївську загальноосвітню школу І – ІІІ ступенів Шосткинської районної ради Сумської області. Дане рішення було підтримано депутатами районної ради.

  По закінченню пленарного засідання депутатами була надана пропозиція: звернутися до Шосткинської районної державної адміністрації  щодо надання районній раді в найкоротші терміни проєктів рішень щодо внесення змін до районного бюджету, програми економічного і соціального розвитку, програми соціального захисту населення для підготовки та проведення пленарного засідання сесії районної ради 10 червня 2020 року.