У новий рік - з новим бюджетом

 

21 сесія Шосткинської районної ради розпочалася з «ліричної нотки». Привітати з наступаючим новим роком депутатів та запрошених на сесію прийшли учасники вокального колективу Шосткинського районного будинку культури (смт Вороніж).  

         Отримавши передноворічний заряд позитиву, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, яких було 18.

         З інформацією Шосткинської місцевої прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території Шосткинського району перед депутатами виступив керівник Шосткинської місцевої прокуратури Ігор Зайцев.

         Наступним питанням порядку денного став звіт голови районної ради Віктора Долиняка про свою діяльність та щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчим апаратом районної ради.  Зокрема у своєму звіті голова районної ради зазначив, що за звітний період виконавчим апаратом районної ради підготовлено та проведено 8 сесій (без врахування даної сесії), на яких розглянуто і прийнято 136 рішень. Діючі у звітному періоді 16 різногалузевих районних програм дали можливість вирішити проблемні питання в галузі освіти, медицини, культури, молоді і спорту, соціального захисту населення, житлово-комунального господарства та інші. Постійні депутатські комісії на своїх засіданнях попередньо розглядали питання, які вносились на розгляд сесій та інші, відповідно до плану роботи кожної комісії. Всього за звітній період проведено 22 засідання постійних комісій, розглянуто  193 питання.

         У ході пленарного засідання депутати розглянули та прийняли два найважливіших для забезпечення життєдіяльності району рішення – про районний бюджет на 2018 рік та Програму економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2018 рік.

         Депутати заслухали звіт про виконання плану роботи районної ради за 2017 рік і затвердили план на 2018 рік з врахуванням пропозицій, що надійшли від профільних постійних комісій.

         У порядку контролю на сесії був заслуханий хід виконання  програми забезпечення населення Шосткинського району якісною питною водою в достатній кількості на 2006 – 2020 роки (період 2012 – 2020 роки) та прийнята нова Програма розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Шосткинського району на період до 2020 року.