У Шосткинському районі навчалися застосовувати ПроБіотехнології

 

12 жовтня 2016 року у великому залі Шосткинської районної ради відбулася конференція «Біологізація землеробства. Методика застосування корисних мікроорганізмів».  Дана конференція була проведена за ініціативи міської громадської організації «Клуб органічного землеробства» та за підтримки керівництва Шосткинської районної ради та райдержадміністрації. В даному заході взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств, фермери, підприємці, депутати районної ради, посадовці районної ради та райдержадміністрації.  

         Головна мета конференції – ознайомити учасників з передовими методами та результатами застосування ПроБіотехнології, показати можливості та переваги застосування корисних мікроорганізмів на полях фермерських господарств, в тваринництві, на сімейних фермах та домашньому господарстві.

         На початку конференції виступив голова міської громадської організації «Клуб органічного землеробства» Андрій Марченко. Клуб органічного землеробства існує на Шосткинщині  вже на протязі 10 років, але подібний семінар проводиться вперше. «Безумовно, - зазначив доповідач,- зразу відмовитися від хімічних добрив не так просто. Але необхідно поступово впроваджувати органічне землеробство».

Андрій Марченко на протязі 13 років займається питаннями органічного землеробства. І ця конференція стала доброю нагодою аби він зміг поділитися власним досвідом вирощування сільськогосподарської продукції за допомогою новітніх технологій.  

З вітальним словом на конференції виступив голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк. «Ми зацікавлені в тому, щоб у районі розвивалося сільське господарство, щоб люди були забезпечені здоровими продуктами харчування», - сказав очільник районної ради. Він побажав організаторам і учасникам заходу аби ці семінари стали традиційними, а органічне землеробство поширювалося в Шосткинському районі.   

З цікавими і пізнавальними доповідями на конференції виступили висококваліфіковані фахівці сільськогосподарської галузі.

Так, кандидат сільськогосподарських наук Лариса Шедєй  доповіла   з питання «Перспективи розвитку органічного виробництва в умовах Сумської області. Еколого-грунтові обмеження. Основні етапи сертифікації».

Представники ТОВ «Центр Ефективних технологій» Віталій Сімонов та Микола Коваленко надали ґрунтовну інформацію з питань «Суть ПроБіотехнології. Перспективи, ефективність, переваги» та «Про досвід та результати застосування про біотехнології в Україні та за її межами».  

У ході конференції фахівці відповіли на чисельні запитання присутніх.