Участь голови районної ради у ХХІ Всеукраїнській нараді-семінарі УАРОР з актуальних питань децентралізації

21 вересня розпочала роботу XXI Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації для представників органів місцевого самоврядування.

Захід відбувається в Затоці Одеської області та триватиме до 23 вересня.

Участь у нараді-семінарі приймає голова Шосткинської районної ради Вікторія СОКОЛ.

Під час пленарних сесій учасники наради планують обговорити низку питань. Головні з них стосуватимуться регіонального розвитку, повноважень, подальших перспектив децентралізації, зокрема Конституційних змін, питання проєктного менеджменту, інвестицій, юридичної практики вирішення спірних питань тощо. Крім того, вже традиційно розповідатимуть про застосування антикорупційного законодавства, діяльність міжнародних організацій та проєктів.

До спілкування з учасниками наради-семінару запрошені народні депутати, представники Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади та експерти. З поміж інших, участь взяли Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України, Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби й представники Мінрегіону та Мінфіну.

Також в рамках наради-семінару відбулося розширене засідання Правління Асоціації. На ньому, серед іншого, розглядалися питання щодо подальших кроків у впровадженні децентралізації, а також фінансових гарантій діяльності районних та обласних рад.

За результатами роботи Українська асоціація районних та обласних рад направила до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та  Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування пропозиції до Законопроєкту «Про Державний бюджет України на 2022 рік», серед яких передбачити субвенцію районним радам на 2022 рік у розмірі 507 млн. грн. на фінансування районних рад та погашення заборгованості перед районними радами.

Варто зазначити, що Всеукраїнська нарада-семінар є традиційним щорічним заходом Української асоціації районних та обласних рад, що став платформою для спілкування та напрацювання рішень органів місцевого самоврядування.