Відбулося пленарне засідання тридцять другої сесії районної ради

  18 вересня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося пленарне засідання тридцять другої сесії районної ради. Під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з п’ятнадцяти питань порядку денного.

  На сесії були присутні селищний, сільські голови, керівники підприємств, організацій, працівники виконавчого апарату районної ради та районної державної адміністрації.

  Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Шосткинського району доповів заступник начальника Шосткинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергій Коверсун. Станом на 01.09.2019 року в Шосткинському відділі поліції зареєстровано 1538 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. З вказаної кількості заяв до Єдиного реєстру досудового розслідування внесено 242 матеріали про кримінальні правопорушення. Сергій Коверсун навів статистику криміногенної обстановки по населеним пунктам Шосткинського району. Найбільше зафіксовано правопорушень в селищі Вороніж – 75, селах Гамаліївка – 22, Клишки – 21,  Чапліївка – 12, Пирогівка – 10. В рамках Районної  програми «Правопорядок на 2018 – 2020 роки» було встановлено 16 відеокамер в селищі Вороніж  та 5 відеокамер селі Чапліївка. 

  Начальник відділу житлово – комунального господарства та будівництва, містобудування і архітектури райдержадміністрації Валентина Радюк доповіла про стан підготовки підприємств, організацій та соціальної сфери району до роботи в осінньо – зимовий період 2019-2020 роки.  Доповідач розповіла про проведену роботу з даного питання та зазначила, що можуть виникнути проблемні питання у разі затримки фінансування з державного бюджету (субвенція ДФРР) запланованих капільних ремонтів закладів освіти (Клишківський НВК – ремонт покрівлі, Чапліївський НВК – ремонт покрівлі їдальні), медицини (Воронізька АЗПСМ – капітальний ремонт будівлі).

  На сесії розглянуто та внесено зміни до районних цільових програм, а саме: до програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико – санітарної) допомоги в Шосткинському районі на 2019 рік, Районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки,  програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки, а також до районного бюджету Шосткинського району на 2019 рік.

  Розглянуто та прийнято відповідні рішення з питань комунальної власності.