Впровадження проекту HOUSES на Шосткинщині

  3 квітня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбувся інформаційний семінар Проекту HOUSES на тему «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». У заході взяли участь керівники району та міста, представники ОСББ, що діють на території Шосткинщини.
За словами координатора Проекту HOUSES в Сумській області Тамари Харченко, реалізація проекту триватиме протягом двох років за співпраці Фонду енергоефективності та Міжнародної фінансової корпорації. Основними завданнями проекту є:  стимулювання та  створення ОСББ, сприяння підвищенню енергоефективності житлового фонду, підвищення обізнаності населення з питань енергоефективності та енергозбереження, навчання учасників проекту HOUSES  у співпраці з іншими вітчизняними та міжнародними організаціями щодо залучення фінансових ресурсів для підтримки та розвитку ОСББ. Очікується, що вже з середини 2019 року учасники Проекту зможуть самостійно залучати кошти на енергоощадні заходи.
  У ході зустрічі обговорено гострі проблеми, з якими вже сьогодні доводиться стикатися ОСББ, що функціонують на території району. Цікавили присутніх аспекти використання енергозберігаючих технологій у житловому фонді та умови й можливості їх фінансування. Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на свої запитання, а також індивідуальні консультації від регіонального координатора ПРООН.