29 вересня відбулося засідання восьмої сесії Шосткинської районної ради

29 вересня відбулося пленарне засідання восьмої сесії Шосткинської районної ради

 

       Перед початком сесії підполковник, військовий комісар Шосткинського об’єднаного міського військового комісаріату Руслан РИКОВ  виконав почесну місію і вручив почесний нагрудний знак Головнокомандуючого Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України» голові Шосткинської районної державної адміністрації Оксані ТАРАСЮК. Від імені депутатського корпусу голова районної ради Вікторія СОКОЛ привітала очільника районної державної адміністрації з нагородою.

В цілому до порядку денного восьмої сесії було внесено 19 планових питань та депутатські запити і звернення.

       Першим на порядку денному було розглянуто питання про внесення змін до регламенту роботи районної ради. Відповідно до рішення, прийнятого депутатами з даного питання, під час пленарного засідання вводиться поіменне голосування за допомогою системи електронного голосування «Рада Голос».

       У ході пленарного засідання депутати заслухали інформацію першого заступника керівника Шосткинської окружної прокуратури Антона ПРОКОПЕНКА про стан злочинності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності.

       За інформацією доповідача, завдяки вжитим скоординованим заходам, на території району вдалося зменшити рівень злочинності на 9,5% порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Менше вчинено злочинів проти громадської безпеки (21 проти 17), злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення (64 проти 50), злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту (34 проти 18). З 20 до 14 зменшилася кількість злочинів проти правосуддя. Шосткинською окружною прокуратурою приділяється значна увага питанням активізації стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які набули суспільного резонансу - зазначив Антон ПРОКОПЕНКО.

       Також на сесії заслухали інформацію заступника начальника Шосткинського управління поліції підполковника поліції Сергія РЯБУШЕНКА, який доповів про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Шосткинського району за 8 місяців 2021 року. Протягом цього часу зареєстровано 719 кримінальних проваджень, без урахування закритих, що на 56 проваджень менше ніж у минулому році. Кількість тяжких злочинів становила у 2021 році - 212, у минулому році - 216;  вбивств-8 (у 2020 році-7). Було зареєстровано 56 випадків шахрайства (в 2020 році -63); незаконне володіння транспортними засобами – 9 (у 2020 році -3).

      У ході доповіді Сергій РЯБУШЕНКО відповів на численні запитання депутатів районної ради.

      Згідно плану роботи районної ради депутати розглянули питання про стан підготовки підприємств, організацій та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

      На сесії також були внесені зміни до низки цільових програм та розглянуті бюджетні і комунальні питання.