Жижневська Надія Миколаївна (некролог)

Жижневська Надія Миколаївна

(некролог)

         21 вересня 2019 року надійшла сумна звістка – на 93 році життя померла Герой Соціалістичної праці Надія Миколаївна Жижневська.

         Надія Миколаївна народилася 28 травня 1927 року в с.Чапліївка Шосткинського району.  Вся її життєва біографія пов'язна з рідним селом. Тут вона навчалася у школі. Зовсім юною дівчиною, у 14 років, розпочала свою трудову діяльність. Вона, як ніхто, ще з дитинства, знала ціну нелегкої селянської праці. Надія Миколаївна працювала в місцевому колгоспі імені Ілліча, була ланковою бригади по вирощуванню конопель та цукрових буряків.  За багаторічну сумлінну працю Жижневська Н.М. була нагороджена Орденами Леніна, Жовтневої революції, «Знак Пошани», двома медалями «За трудовую доблесть» та іншими нагородами.  У 1966 році їй було присвоєно почесне звання Героя Соціалістичної праці.

         Після виходу на пенсію Надія Миколаївна часто зустрічалася з працівниками сільськогосподарського виробництва, ділилася з ними досвідом роботи, спілкувалася зі школярами, молоддю.

         Світла пам'ять про цю працьовиту жінку-трудівницю назавжди залишиться у серцях її рідних, односельців, усіх тих, хто її знав і поважав.

 

Голова Шосткинської районної ради                          Віктор Долиняк