Зустріч з дослідником історії Шосткинщини в Клишківському НВК

 

          У актовій залі Клишківського навчально-виховного комплексу відбулася зустріч учнів та вчителів з членом Спілки письменників України та Спілки краєзнавців України Віктором Терлецьким.  У заході взяв участь голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк.  

У вітальному слові директор Клишківського НВК Ірина Чайка зазначила, що зустріч учнів з одним з представників Спілки письменників відбувається вперше і висловила сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться і в подальшому.  

         У своєму виступі Віктор Терлецький навів низку цікавих фактів з історії Шосткинщини. Зокрема, розповів про відомого українського поета Павла Тичину (1891 – 1967), зачитав витяги зі щоденників Павла Тичини про його брата Євгена.   Цікаво, що Євген Тичина (1895 – 1955)  деякий час працював  вчителем у Клишківській школі.

         У ході зустрічі Віктор Терлецький відповів за запитання учнів з питань проведення краєзнавчих досліджень, розповів про свої творчі плани. Дослідник запропонував учням відвідати музей Павла Тичини у Києві, аби більше дізнатися про сторінки біографії поета та його брата Євгена.

          Віктор Терлецький передав копії  документів, що стосуються біографії Євгена Тичини та історії села Клишки,  для шкільного музею.