Як діяти, якщо примусово мобілізували людину

ЯК ДІЯТИ, ЯКЩО ОКУПАЦІЙНІ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРИМУСОВО МОБІЛІЗУВАЛИ ЛЮДИНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Про усі випадки примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях слід повідомляти Національне інформаційне бюро та правоохоронні органи. Перед зверненням до органів влади намагайтеся зібрати якомога більше інформації про обставини примусової мобілізації та дані про примусово мобілізованих осіб з будь-яких доступних вам джерел.

Записуйте всю зібрану інформацію відразу після її отримання, щоб не забути деталі через стрес, а також зберегти хронологію подій. Для повідомлення органів влади про примусову мобілізацію осіб надайте інформацію про ПІБ, дату народження, контакти, адресу місця проживання (реєстрації) та останнє відоме місце перебування, звідки особа була примусово мобілізована. Зазначте, коли востаннє близька людина виходила на зв’язок і в який спосіб вона це робила. Можливо інші люди бачили чи спілкувалися з людиною перед її примусовою мобілізацією.

Якщо вам повідомила про примусову мобілізацію інша особа – запишіть її дані ПІБ, місце поточного перебування, контактний номер телефону, електронну адресу.

Якщо є фото особи, фото/відео підтвердження примусової мобілізації вашого близького - просимо невідкладно повідомляти про це Національне інформаційне бюро на електронну скриньку nib.uncp.info@gmail.com або за допомогою інших засобів комунікації, інформація про які розміщена на сайті: https://nib.gov.ua/

Якщо примусово мобілізована особа вийшла з вами на зв'язок - дізнайтесь максимум інформації про її місце перебування, стан здоров’я, наявність документів, наявність засобів зв'язку, військову частину або підрозділ до якого мобілізували, посаду та звання (спеціальне звання), номер військового квитка або жетону.